Wie wordt de MVO Manager van het Jaar 2022?

Ontdek het tijdens ons event op 8 december in Flint Theater Amersfoort

31.410+

Bezoekers gingen je voor

250+

Vaste leden

71+

Events georganiseerd

Een impressie van ons vorige event

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de praktijk

Dat is het thema van dit event. Na dit event weet je nog beter hoe je stappen kunt zetten richting een organisatie met een positieve impact op de wereld. Laat je inspireren door voorbeelden van andere organisaties en concrete workshops.


Wat je kunt verwachten van deze editie:


  • Een knallende (hilarische) afsluiter van Dolf Jansen.
  • Uitreiking van de award MVO Manager van het Jaar 2022.
  • Linda Keijzer, de CEO van Xenos vertelt over de reis naar een natuur positieve organisatie.
  • Wouter Staal, de founder van Yoghurt Barn deelt hoe het is als purpose belangrijker is dan winstbejag.
  • 8 interactieve workshops o.a. over SDG's, waterstof, een MVO game, CO2-reductie voor organisaties en wat je privé kunt doen om duurzamer te leven.
  • Netwerken met meer dan 400 MVO Managers, CR managers, directieleden en passievolle medewerkers over duurzaamheid.
  • Een energieke bijeenkomst. Geen saaie powerpoint presentaties. Wel inspiratie en motivatie. 

Het programma

Linda Keijzer

CEO Xenos

Linda Keijzer

Linda neemt je mee over het avontuur van Xenos naar een organisatie die écht een positieve impact wil maken. Bij Xenos zelf noemen ze dit: Gezellig Anders richting Natuur Positief! 


"Natuur positief gaat verder dan duurzaamheid. Het is een manier van leven die een positieve bijdrage levert aan de omgeving en de wereld. Nu en in de toekomst. Meer teruggeven dan nemen. Voor mens, milieu en maatschappij. Dat bedoelen we met natuur positief."


Ontdek hoe dit avontuur er in de praktijk uitziet. En welke lessons learned je in je eigen organisatie toe kunt passen!

Wouter Staal

Founder & CEO YB

Wouter Staal

Hoe ziet een organisatie eruit wanneer goed doen voor mens, dier en planeet, voor winstbejag komt? Wouter heeft het antwoord op deze vraag. Want dit is hoe zijn bedrijf YB (voorheen Yoghurt Barn) vanaf de oprichting gerund wordt. YB is als eerste bedrijf van Nederland klimaatpositief.


Hoe bouw je een wereldmerk met purpose? Hoe zorg je ervoor dat je financieel gezond blijft als de primaire focus ligt op mens, dier en planeet?


Oftewel: hoe ziet écht Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de praktijk er uit? Dat is wat je gaat ontdekken tijdens deze inspirerende keynote van Wouter Staal.

Duurzame updates

Thijs Lindhout

Als dagvoorzitter zal Thijs je meenemen in de belangrijkste updates uit duurzaamheidsland van de afgelopen tijd. Thijs is mede-oprichter van stichting Nederland CO2 Neutraal.


Zijn missie is om organisaties uit te dagen om de transitie in te gaan naar een positieve impact organisatie. Volgens Thijs zijn dit organisaties waarbij focus op (en rapporteren over) mens, dier, natuur & milieu net zo belangrijk is als financiële doelen. Oftewel: behalve 'doing well' ook een focus op 'doing good'. 
Workshops

Workshops

Interactie & beweging gegarandeerd

Behalve de plenaire opening en afsluiting kun je tijdens dit event kiezen uit een aantal interactieve workshops. Omdat je tijdens de rest van het event al genoeg stilzit is onze belofte dat je bij de workshops in beweging komt. Netwerk met gelijkgestemden, speel een game of brainstorm over de vertaalslag naar je eigen organisatie. 


Je kunt kiezen uit workshops over o.a. de 17 SDG's, fabels & feiten over waterstof, speel een MVO game, maak de transitie naar een CO2 neutrale organisatie en ontdek duurzame life-style tips.

Uitreiking prijs

MVO Manager van het Jaar

De spanning stijgt... tijdens het event wordt de felbegeerde prijs uitgereikt voor MVO Manager van het Jaar 2022. Uit 900 MVO Managers is een selectie gemaakt van 90 genomineerden. Na stemming is hier een top 10 uitgekomen. Een vakjury heeft hieruit de top drie bepaald.


Tijdens het event geven deze drie genomineerden een korte pitch. Daarna kan jij als bezoeker meestemmen en wordt de uiteindelijke winnaar bepaald. De prijs zal worden uitgereikt door Folkert van der Molen en Maurits Groen.  

Afsluitende keynote

Dolf Jansen's duurzame oudejaarsconference

Dolf Jansen tourt op dit moment door de Nederlandse Theaters met zijn 33e (!!) oudejaarsconference. Als je Dolf een beetje kent dan weet je dat hij een duurzaam hart heeft. In zijn privé leven maakt Dolf veel bewuste keuzes. Zo rijdt hij geen auto en is hij al decennia lang vegetariër.


In zijn shows besteedt hij veel passie en aandacht aan het (humorvol) overbrengen van een duurzame boodschap. Dat zal hij ook tijdens ons event komen doen. Bereid je voor op een knallende afsluiter!

Maak een keuze uit 1 van deze 8 workshops

MVO real-life game

Ga mee op safari op zoek naar de CO2 monsters in jouw organisatie en leer spelenderwijs meer over MVO. Tijdens deze workshop kom je echt in beweging. Bespreek duurzame vraagstukken met conculega's en laat je inspireren. Je ontdekt dat duurzaamheid leuk kan zijn.


Gegeven door:

Sophie Wijnen

(De Duurzame Adviseurs)

100% Waterstof   (ALLEEN LEDEN)

Wat is waterstof? Je hoort er veel over, maar grote kans dat je niet precies weet welke impact dit kan hebben op je organisatie.

In deze workshop ontdek je hoe waterstof werkt, wat er nu al mogelijk is en hoe de toekomst er uit ziet.


Gegeven door:

Frank Mieters

(Alles over Waterstof)

Gedragsverandering

Hoe creëer je een 'duurzame' organisatiecultuur? Dat is waar deze workshop over gaat. Met een bijzonder gastoptreden van office manager Joy Hofman. Zij is het levende bewijs dat één enthousiaste medewerker een verschil kan maken!


Gegeven door:

Etienne Kreutzer

(Stendig-advies) +

Joy Hofman 

(BeFrank)

Duurzame life-style tips (VOL)

Hoe duurzaam zijn de keuzes die je maakt in je privéleven? Maartje Bregman, auteur van 'De Kracht van Teruggeven', neemt je mee in hoe je duurzame keuzes kunt maken: van kleding en afval tot voeding en cosmetica.


Gegeven door:

Maartje Bregman

(Life of Maart)

SDG Spel  
(ALLEEN LEDEN)

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties kunnen gezien worden als de werelddoelen voor een betere wereld in 2030. Steeds meer organisaties werken aan deze doelen en rapporteren over hun bijdrage. Ontdek tijdens deze workshop welke van de 17 SDG's het beste bij jouw organisatie passen.


Gegeven door:

Tessa Kramer

(Klimaatburgemeester)

Rapporteer over 'doing good'

MVO is niet alleen focus op winst, maar een brede blik op lange termijn-waardecreatie.

Deze verandering vraagt om nieuwe manieren van samenwerken. In deze workshop ontdek je hoe je emissies van afval, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, sociale aspecten en meer kunt integreren in je huidige management processen.


Gegeven door:

Wim Heuvelman

(Beezzz)

Energiemonitoring  

(ALLEEN LEDEN)

Met de huidige energieprijzen (en uiteraard de opwarming van de aarde) is energiemanagement belangrijker dan ooit. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het voorspellen, managen en inzichtelijk maken van je energieverbruik. De ideale basis om te kunnen reduceren en optimaliseren.


Gegeven door:

Siem Simonis

(Censo.live)

Circulaire oplossing voor bedrijfsafval

Afval als grondstof. Een kreet die je op veel plekken hoort. Helaas vaak mooier dan het in de praktijk is. Toch is het mogelijk! Door vraag & aanbod van afval en grondstoffen met elkaar in contact te brengen ontstaat een circulaire wereld zonder (bedrijfs)afval. Ontdek hoe dit voor jouw organisatie kan in deze workshop!


Gegeven door:

Kim van Doorn & 

Lisa Freudenthaler

(Seenons)

Wat anderen over ons zeggen

Het is echt onwijs gaaf wat jullie hebben neergezet! Graag nog meer van dit :) 
Jorren - Studio Future Focus
Super goed georganiseerd, complimenten ook voor de gezonde snacks op de bar, alles voor duurzaamheid! :)
Emma Hafkamp - Praktijk LUX
Bedankt voor de inspirerende middag!
Mirjam Kiestra - Stayokay

Praktische informatie

Donderdag 8 december 2022

Investering

€ 247 excl. BTW
Incl. lunch & borrel

Inloop + lunch | 12.00 – 13.00 uur 

Event | 13.00 – 17.00 uur 

Plenair & workshops

Duurzame borrel | 17.00 uur 

Flint Theater

Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort

Wij houden niet van saaie events. Duurzaamheid = leuk. Dat is waar wij voor staan. Hoe meer energie je krijgt van onze events, hoe meer zin je hebt om binnen je organisatie aan de slag te gaan met duurzaamheid. Dat is waar wij in geloven.

Ben je er bij?

Foto van event op 9 december - alle sprekers en medewerkers van stichting Nederland CO2 Neutraal

Het event begint over...

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden