Hét meest waardevolle event over duurzaamheid van Nederland! Nu gratis te volgen.

Voor MKB-, grote bedrijven en overheden

9 december 2021

Binnenkort hier aanmelden24.200+

Bezoekers gingen je voor

210+

Vaste leden

56+

Events georganiseerd

Op 9 december staat er weer een mooi event van Stichting Nederland CO2 Neutraal op de planning. 

De sprekers worden zo snel mogelijk bekend gemaakt!


Alleen voor leden:

12.00 - 14.00 - Workshops (alleen voor leden)


Gratis online plenair event (toegankelijk voor iedereen)

14.30 - 16.30 - Plenair event

"De mensen van Stichting Nederland CO2 Neutraal zijn frontrunners met een vaste wil om Nederland CO2 Neutraal te maken."


Jan Peter Balkenende

De sprekers van afgelopen event (16 september)

Michel Scholte

Michel Scholte is sinds 2012 directeur en medeoprichter van True Price. Hij is ook Directeur en medeoprichter bij Impact Institute sinds 2018. Bij de twee sociale ondernemingen zijn in dienst ~ 40 FTE. In januari 2021 was Michel verkozen tot Minister van de Nieuwe Economie. Hij is een veelgevraagde key-note-spreker en is auteur van vele True Price-rapporten. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van True Pricing in het bedrijfsleven. Bovendien is hij lid van de think-tank Worldconnectors en alumnus van het World Economic Forum Global Shapers-netwerk. Michel heeft verschillende adviesfuncties op het gebied van impactmeting en impactwaardering. Hij is bestuurslid van de Netherlands Food Partnership en medeoprichter van de Impact Economy Foundation. Hij heeft een MSc in Sociologie van de Vrije Universiteit Amsterdam, en is gespecialiseerd in sociaal onderzoek, agent-based modelling en leefbare lonen.

Juliette Sprangers

Juliette Sprangers, sinds 2015 werkzaam voor Facilicom Solutions, heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van programmamanagement, projectmanagement en verandertrajecten voor huisvestingsprojecten van complexe aard. In de afgelopen jaren adviseert zij de Provincie Overijssel in de rol als senior projectmanager huisvesting over hoe de Provincie een toekomstbestendige leefomgeving kan creëren.


Provincie Overijssel wil haar CO2-uitstoot verkleinen. We kijken hierbij onder andere naar de vastgoedportefeuille maar ook hoe en waar we werken. In 2015 zijn we gestart met het energieneutraal maken van het provinciaal vastgoed. Nu gaan we verder met het verlagen van onze CO2-uitstoot op andere manieren. December 2020 heeft de provincie Overijssel de certificering op de CO2 prestatieladder niveau 3 behaald.


De Provincie Overijssel wil door middel van CO2-Prestatieladder de reductiedoelstelling tastbaar en realistisch maken. Aan de ene kant zorgen  er voor dat we aan alle eisen voldoen aan de CO2-prestatieladder en anderzijds handvatten krijgen om concreet met de CO2-reductie aan de slag te gaan. Om aan te blijven sluiten bij de samenleving is het nodig om te investeren in de wendbaarheid van de organisatie. Dit vraagt van ons om flexibel te zijn in de manier van (samen)werken, dat we een bewuste keuze maken over, de tijd waarop we werken, Hoe die keuzes onze omgeving beïnvloeden en de plaats waar we werken. Maar hoe zorgen we nu dat we bewuste keuzes maken? Hierover willen we het graag met jou hebben tijdens de sessie.

Jan Willem van de Groep

Jan Willem van de Groep, innovator, transitieversneller en ondernemer. Verdiende zijn sporen vooral in de energietransite. Hij werkt op dit moment als kwartiermaker voor ministeries, gemeenten en corporaties. Hij stimuleert vanuit de inhoud de ontwikkelingen en opschaling van biobased bouwen, industrialisering in de bouw, digitalisering en de energietransitie binnen verschillende overheidsprogramma’s. Jan Willem is ook één van de initiatiefnemers van Gideons Building Transition Tribes wat voorkomt uit het manifest ‘een eerlijker speelveld voor een duurzaam Nederland’. Een vernieuwingsbeweging in de bouw waarbinnen de hierboven genoemde thema’s worden gelinkt aan sociale innovatie en cultuurverandering. De presentatie van Jan Willem zal zich toespitsen op de eco-nomische kansen van circulair en vooral biobased bouwen in relatie tot de CO2-reductie opgave die op het bordje van de bouwsector ligt.

Nick en Thijs met het laatste nieuws

Dagvoorzitters Nick van Moerkerk en Thijs Lindhout (oprichters Stichting Nederland CO2 Neutraal) brengen je zoals gewoonlijk weer op de hoogte met de meest interessante nieuwtjes op het gebied van duurzaamhied.

De event details

Datum

9 december 2021

Kosten

Gratis

Tijd

12.00 - 14.00 - Online workshops (alleen voor leden)

14.30 - 16.30 - Online plenair event

Locatie

Gooiland Theater Hilversum

& online via livestream 

Een kleine sfeerimpressie van voorgaande succesvolle events

Deze (top)sprekers stonden voorgaande events op ons podium

Niet alleen wij zijn enthousiast, onze bezoekers ook

Gepassioneerde adviseurs!

"Een jonge, frisse club, maar toch zeer ervaren in de materie. De medewerkers van Nederland CO2 Neutraal brengen de informatie op een energieke manier over."

Vincent van de Kraats -                                    Klaver Giant Groep

Altijd een geslaagde bijeenkomt!

"Weer een enthousiasmerend event met inspirerende en spraakmakende sprekers! Complimenten & bedankt."


Marcel Splinter -                               Brainworm

Inspirerende sprekers! 

 "Altijd inspirerende sprekers met leuke en nieuwe invalshoeken!"Jan Verbeek -                                                  BP Nederland

arrow_drop_up arrow_drop_down