Workshops

Een overzicht van de workshops die Nederland CO₂ Neutraal op 27 september 2022 beschikbaar stelt. Alle workshops worden fysiek gegeven.


Aanwezig lunch (alleen voor NCN leden): Aanvang om 11.30

Afwezig lunch (alleen voor NCN leden): Aanvang 12.45

Workshops (alleen voor NCN leden): 13.00 – 14.30 uur


De workshops zijn alleen toegankelijk voor leden!

JA! Ik word ook lid zodat ik kan deelnemen aan de workshops!


Fysieke workshop:
100% waterstof 

Waterstof, steeds meer mensen praten er over. Maar wat is het nou precies, hoe maak je het en wat kan je er mee binnen je bedrijf. In deze workshop neemt frank Mietes van Alles over Waterstof je mee in de wereld van de Waterstof. Hij laat je zien welke initiatieven er nu al lopen op gebied van transport en gebouwde omgeving. Na afloop heb je een beeld wat waterstof nu en in de toekomst voor je bedrijf kan gaan betekenen


Het te maken huiswerk voorafgaand aan de workshop vind je terug op de besloten ledenpagina in de ledenomgeving.

Fysieke workshop: 
 CO₂ besparen aan de hand van gamification

Maak duurzaamheid leuk!


In deze workshop ervaar je hoe je jouw medewerkers spelenderwijs kan motiveren om zich duurzaam te gaan gedragen. Je leert wat Gamification inhoudt en waarom het zeer nuttig kan zijn om toe te passen binnen jouw organisatie. Wist jij dat al je kennis en kunde voor 70% is opgedaan door te doen? 


Meld je aan voor deze workshop en ervaar hoe je op een leuke en interactieve manier de bewustwording, verantwoordelijkheid, kennis en inzicht van medewerkers vergroot zodat jullie samen bijdragen aan een duurzamere wereld.


Het te maken huiswerk voorafgaand aan de workshop vind je terug op de besloten ledenpagina in de ledenomgeving.

Fysieke workshop:
Sustainable Development Goals; wat draag jij bij aan de SDG's? 

De volgende stap: MVO en de SDG's

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties kunnen gezien worden als de werelddoelen voor een betere wereld in 2030. Steeds meer organisaties werken aan deze doelen en rapporteren over hun bijdrage. Weet jij al aan welke doelen jij met je organisatie kan bijdragen?

 

Tijdens deze interactieve 'serious game', uitgaande van het principe dat je al spelend en ervarend het meest leert, wordt er dieper ingegaan op de inhoud van de 17 goals. 4 D SDG Poly van Global Goals Quest is gebaseerd op het aloude en welbekende Monopoly en al spelende leer jij de doelen toepasbaar maken in een bedrijfscontext.

 

Het te maken huiswerk voorafgaand aan de workshop vind je terug op de besloten ledenpagina in de ledenomgeving en zorgt voor voldoende basis om de workshop te kunnen volgen.

Fysieke workshop:

Verandering en duurzaamheid: de psychologie achter een succesvolle koerswijziging

“De ontwikkelingen in de gebieden van MVO en duurzaamheid volgen elkaar in rap tempo op. Klanten nemen vaker duurzaamheid mee in hun keuzes en nieuwe wetten sturen aan op gedegen MVO beleid. Voor organisaties betekent dit dat slim anticiperen en bijsturen steeds verder bovenaan op de agenda komt te staan. Logisch, want MVO heeft steeds meer effect op het bestaansrecht van organisaties. 

Een wijziging van koers brengt altijd veranderingen met zich mee. En helaas is omgaan met veranderingen niet de sterkste kant van de mens. Duurzame en MVO gerelateerde wijzigingen brengen diverse uitdagingen met zich mee. Hoe zorg je ervoor dat deze veranderingen binnen jouw organisatie goed verlopen?


Voor stichting Nederland CO2 Neutraal verzorgt De Klimaatpsycholoog een workshop waarin de psychologie van duurzame verandering centraal staat. Leer over onderwerpen als gedragsverandering en communicatie. Of krijg handvatten voor omgaan met weerstand en het vergroten van bewustzijn. Welke onderwerpen behandeld worden bepalen jullie in de workshop zelf.”


Het te maken huiswerk voorafgaand aan de workshop vind je terug op de besloten ledenpagina in de ledenomgeving.

Vind jij deze workshops interessant?

Als lid van stichting Nederland CO2 Neutraal kun je gratis deelnemen aan deze workshops. Nog geen lid? Aanmelden kan per direct of we kunnen je voorzien van de benodigde informatie.