arrow_drop_up arrow_drop_down

Workshops

Een overzicht van de workshops die Nederland CO2 Neutraal tijdens het event verzorgt.

Waterstof

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst van een wagenpark op waterstof?


Je hebt ongetwijfeld al vaak gehoord over waterstof. Maar hoe wordt waterstof eigenlijk gemaakt? En hoe kan je waterstof gebruiken als alternatief op de vervuilende huidige brandstoffen?

Tijdens deze workshop gaan we gericht kijken naar je eigen wagenpark. Hoe zou waterstof hier een rol in kunnen spelen? En welke aanpassingen zijn daarvoor nodig?

Duurzame alternatieven opslag

Het elektriciteitsnet van de toekomst.


Het energienetwerk wordt steeds duurzamer en meer gedecentraliseerd. Industriële oplossingen voor energieopslag zijn een onvermijdelijke voorwaarde voor een goed functionerend en duurzaam elektriciteitsnetwerk. Bijvoorbeeld om de productie en consumptie van energie op elkaar af te stemmen, en om de toename van het aantal elektrische voertuigen te faciliteren.


Tijdens deze workshop brengen we inzichtelijk welke duurzame energiebronnen voor jouw organisatie toepasbaar zijn. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden en voordelen van energieopslag.

Circulair inkopen

Ben jij er al klaar voor?


Circulair inkopen is een steeds belangrijker thema in duurzaamheidsland. Eerst begonnen de overheden maar ook van bedrijven wordt er meer verwacht. Maat wat wordt er exact verwacht van bedrijven? En hoe groot kan jouw impact zijn?


Wij hebben een workshop ontwikkeld op basis van onze praktijkervaring en onderzoek. Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe circulaire producten en diensten kunnen worden ingekocht. De workshop is volledig gericht op de specifieke behoeften van de deelnemende bedrijven. Zo ga je naar huis met praktische tools die je kan toepassen voor je eigen organisatie.

Sustainable Development Goals by 4D Serious Gaming©

4D Global Goals Intro Game© (ook bekend als 4D SDG Poly ©).


Leer tijdens de bijeenkomst van Stichting Nederland CO₂ Neutraal aan de hand van een spel de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen kennen en leer vooral hoe je de doelen kunt toepassen op een product of dienst.


Stel je een wereld voor zonder armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. In 2015 stelden 193 wereldleiders van de Verenigde Naties 17 doelen op - gebaseerd op onderzoek onder 8 miljoen inwoners wereldwijd - om ervoor te zorgen dat die wereld er is in 2030. Voor iedereen! Kent u de doelen en weet u wat u kunt doen om bij te dragen aan deze betere wereld? Doe mee en ontdek de kracht van een ervaring als instrument om informatie tot u te nemen en bewustwording te creëren. Een beproefde methodiek om snel de verschillende deelnemers bekend en betrokken te maken met de 17 SDG's.


Het spel (level 1 + 2) wordt gespeeld op de vloer, op een 'tapijt' van 3,5 meter bij 3,5 meter. De deelnemers zijn zelf de pionnen. In het eerste level ontwikkelen de deelnemers zelf de volgorde van de vakken op het bord door de SDG’s rond de 5 P’s van duurzame ontwikkeling  te leggen (People, Planet, Prosperity, Peace en Partnerships).  In level 2 begint het spel en lopen de deelnemers over het bord en beantwoorden vragen die betrekking hebben op 1 of alle SDG's. Onderweg worden de deelnemers, met behulp van de ‘?’-kaarten en de '!'kaarten, geholpen of geremd in het behalen van hun doelstellingen en wordt dialoog met elkaar over de doelen gestimuleerd. De winnaar is het eerste team dat alle 5P's verzamelt met betrekking tot de gekozen case.


Dit is een spel van de Global Goals Quest Foundation, mogelijk gemaakt door: 4D Serious Gaming©.

Energieneutraal vastgoed

Door middel van slimme technologieën.


Energieneutraal vastgoed kan een enorme bijdrage leveren aan de vraagstukken rond CO2, stikstof en circulariteit die momenteel de maatschappij bezig houdt. Een van de 17 Sustainable Development Goals, nummer 9: Bouw veerkrachtige infrastructuur, bevorder inclusieve en duurzame industrialisering en stimuleer innovatie, beschrijft dat door slimme technologie hiermee een enorme bijdrage geleverd kan worden. Maar welke maatregelen kun je nu nemen? Hoe zorg ik dat ik als ik keuzes maak, deze wel op elkaar aansluiten?


In onze workshop staan wij stil bij de mogelijkheden die je kunt nemen op het pad naar energieneutraal vastgoed. Door de juiste technologieën; dit kan variëren van LED, Slimme airco’s tot aan zonnepanelen en vele andere, aan elkaar te koppelen en ze actief met elkaar te laten communiceren, creëer je de  ideale werkomgeving en energieneutraal vastgoed. 

Mobiliteit

Eén oplossing voor álle mobiliteitsproblemen.


Hoe makkelijk zou het zijn: één pas en één app voor alle vervoersbewegingen van jouw medewerkers. Of je nu met de trein, de (elektrische) auto of de OV fietst reist, alles wordt centraal geregistreerd. Dit zorgt voor een stuk minder administratieve last maar tevens ook voor veel meer inzicht in de verbruiken. Daarnaast kan er gestimuleerd worden om met duurzame vervoersmiddelen te reizen.


Tijdens de workshop wordt er gekeken wat de voordelen zijn voor jouw organisatie. Aan het einde van de workshop weet je exact wat de voordelen en de kosten zijn. Precies wat je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Duurzame projectlocaties

Opties om projectlocaties te verduurzamen.

 

Tijdens deze workshops behandelen we de ‘harde en zachte kant’ van circulair bouwen. Circulaire projectontwikkeling omvat meer dan alleen zaken waar in eerste instantie aan wordt gedacht, zoals een duurzaam inkoopbeleid of hergebruik van grondstoffen; het vergt namelijk een nieuwe, toekomstbestendige manier van doen en denken door de gehele organisatie. 


In de workshop gaan we in op zaken die komen kijken bij het ontwikkelen van een duurzame businesscase. Er wordt gekeken naar het verduurzamen van alle aspecten die bij het verduurzamen van projecten en bouwen komen kijken. Dit gaat om het verduurzamen van bouwhekken tot de hijskranen. Gedurende deze workshop gaan we in gesprek over de best-practices, om concreet gedrag en handelen in de toekomst te kunnen sturen. 


Na de workshop gaan deelnemers naar huis met een scherp kader en bruikbare handvatten voor de eigen organisatie. 

Wij maken gebruik van cookies