Workshops van Nederland CO2 Neutraal
arrow_drop_up arrow_drop_down

Workshops

Een overzicht van de workshops die Nederland CO2 Neutraal verzorgt.

Waterstof

Is jouw organisatie klaar voor de toekomst van een wagenpark op

waterstof?


Je hebt ongetwijfeld al vaak gehoord over waterstof. Maar hoe wordt waterstof eigenlijk gemaakt? En hoe kan je waterstof gebruiken als alternatief op de vervuilende huidige brandstoffen?

Tijdens deze workshop gaan we gericht kijken naar je eigen wagenpark. Hoe zou waterstof hier een rol in kunnen spelen? En welke aanpassingen zijn daarvoor nodig?

Duurzame alternatieven opslag

Het elektriciteitsnet van de toekomst.


Het energienetwerk wordt steeds duurzamer en meer gedecentraliseerd. Industriële oplossingen voor energieopslag zijn een onvermijdelijke voorwaarde voor een goed functionerend en duurzaam elektriciteitsnetwerk. Bijvoorbeeld om de productie en consumptie van energie op elkaar af te stemmen, en om de toename van het aantal elektrische voertuigen te faciliteren.


Tijdens deze workshop brengen we inzichtelijk welke duurzame energiebronnen voor jouw organisatie toepasbaar zijn. Daarnaast kijken we naar de mogelijkheden en voordelen van energieopslag.

Circulair inkopen

Ben jij er al klaar voor?


Circulair inkopen is een steeds belangrijker thema in duurzaamheidsland. Eerst begonnen de overheden maar ook van bedrijven wordt er meer verwacht. Maat wat wordt er exact verwacht van bedrijven? En hoe groot kan jouw impact zijn?


Wij hebben een workshop ontwikkeld op basis van onze praktijkervaring en onderzoek. Tijdens deze workshop leren deelnemers hoe circulaire producten en diensten kunnen worden ingekocht. De workshop is volledig gericht op de specifieke behoeften van de deelnemende bedrijven. Zo ga je naar huis met praktische tools die je kan toepassen voor je eigen organisatie.

Sustainable Development Goals

Wat draag jij bij aan de SDG’s?


De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties kunnen gezien worden als de grote uitdaging van de wereld tot 2030. Steeds meer organisaties rapporteren over hun bijdrage aan deze doelen. Weet jij al aan welke doelen jij kan bijdragen? 


Tijdens deze workshops wordt er dieper ingegaan op de inhoud van de 17 goals. Met deze kennis ga je vervolgens aan de slag om te kijken aan welke goals en op welke wijze jij kan rapporteren.

Energieneutraal vastgoed

 Door middel van slimme technologieën.


In verband met het vernieuwen van de invulling, volgt de beschrijving hiervan nog (snel).

Mobiliteit

Eén oplossing voor álle mobiliteitsproblemen.


Hoe makkelijk zou het zijn: één pas en één app voor alle vervoersbewegingen van jouw medewerkers. Of je nu met de trein, de (elektrische) auto of de OV fietst reist, alles wordt centraal geregistreerd. Dit zorgt voor een stuk minder administratieve last maar tevens ook voor veel meer inzicht in de verbruiken. Daarnaast kan er gestimuleerd worden om met duurzame vervoersmiddelen te reizen.


Tijdens de workshop wordt er gekeken wat de voordelen zijn voor jouw organisatie. Aan het einde van de workshop weet je exact wat de voordelen en de kosten zijn. Precies wat je nodig hebt om de juiste keuze te maken.

Duurzame projectlocaties

Opties om projectlocaties te verduurzamen.

 

In verband met het vernieuwen van de invulling, volgt de beschrijving hiervan nog (snel).

Wij maken gebruik van cookies