Maak een keuze uit 1 van deze 8 workshops
Voor het event op 29 maart 2022!

Circulaire real-life game

Ga mee op safari op zoek naar de circulaire strategieën in jouw organisatie en leer spelenderwijs meer over circulariteit. Tijdens deze workshop kom je echt in beweging. Bespreek circulaire vraagstukken met concullega’s en laat je inspireren. Je ontdekt dat duurzaamheid leuk kan zijn.’


Gegeven door:

Sophie Wijnen

(De Duurzame Adviseurs)

Gedragsverandering

Gedragsverandering

Duurzaamheid omvat het verbeteren van de kwaliteit van leven zonder toekomstige generaties te benadelen. Dit vereist veranderingen in onze maatschappij, economie en manier van leven. En om deze veranderingen te realiseren is gedragsverandering van individuen en organisaties noodzakelijk. Zonder verandering in ons gedrag, is het onmogelijk om duurzaamheid te bereiken.

Maar hoe werkt gedragsverandering? En wat zijn de do’s en don'ts als je met duurzame doelstellingen aan de slag gaat? In deze workshop staan duurzame veranderingen in de praktijk centraal.


Elisah Pals komt in de workshop laten zien hoe zij gedragspsychologie inzet voor haar initiatief Zero Waste Nederland. Dat gaat van het inzetten van nudges, tot aan communitybuilding, het wegnemen van taboes en het versterken van voorbeeldgedrag.

Na het volgen van de workshop heb jij de handvatten om jezelf en anderen in beweging te brengen. 


Gegeven door:

Bram Hulsenboom & Elisah Pals

Circulaire oplossing voor bedrijfsafval

Afval als grondstof. Een kreet die je op veel plekken hoort. Helaas vaak mooier dan het in de praktijk is. Toch is het mogelijk! Door vraag & aanbod van afval en grondstoffen met elkaar in contact te brengen ontstaat een circulaire wereld zonder (bedrijfs)afval. Ontdek hoe dit voor jouw organisatie kan in deze workshop!


Gegeven door:

Nanda Slikkerveer

(Seenons)

Duurzame life-style tips

Maartje is de founder van Happy Times Magazine. In 2020 kwam haar eerste boek ‘De Kracht van Teruggeven‘ uit. Als klimaatoptimist deelt ze over onderwerpen als; waarom is duurzaam leven zo belangrijk? En hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om duurzaam te leven, met een lach?


Hoe duurzaam zijn de keuzes die je maakt in je privéleven? Maartje Bregman, auteur van 'De Kracht van Teruggeven', neemt je mee in hoe je duurzame keuzes kunt maken: van kleding en afval tot voeding en cosmetica.


Gegeven door:

Maartje Bregman

(Life of Maart)

De volgende stap: MVO en de SDG's

SDG Spel
(LEDEN ONLY)

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties kunnen gezien worden als de werelddoelen voor een betere wereld in 2030. Steeds meer organisaties werken aan deze doelen en rapporteren over hun bijdrage. Ontdek tijdens deze workshop welke van de 17 SDG's het beste bij jouw organisatie passen.


Gegeven door:

Harriet van Asperen

Energiemonitoring

(LEDEN ONLY)  

Met de huidige energieprijzen (en uiteraard de opwarming van de aarde) is energiemanagement belangrijker dan ooit. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het voorspellen, managen en inzichtelijk maken van je energieverbruik. De ideale basis om te kunnen reduceren en optimaliseren.


Gegeven door:

Siem Simonis

(Censo.live)

dynamisch laden

Dynamisch laden
(LEDEN ONLY)

“Naar verwachting rijden er ruim 2 miljoen elektrische auto’s op de Nederlandse wegen in 2030. Op dit moment laden de meeste elektrische auto’s echter precies wanneer de vraag op het stroomnet ook het grootst is. Met de huidige manier van laden kan ons net deze verwachte groei niet aan en is het niet mogelijk om al die auto’s van betaalbare groene stroom te voorzien. Slim laden biedt uitkomst. Maar wat is dat eigenlijk en hoe werkt het precies?


In deze interactieve workshop word je meegenomen in de wereld van (slim)laden en ga je aan de slag met praktische voorbeelden en case studies.”

Gegeven door:

Bas Gerzon van EV-Wise

Workshop Klimaatgesprek

---VOL!!---

Klimaatgesprekken

(LEDEN ONLY)

De workshop klimaatpsychologie en klimaatgesprekken gaat in op de psychologische processen rondom gedragsverandering en geeft inzicht in elementen die je in je voordeel kunt gebruiken in je gesprek richting anderen in je (professionele) omgeving.


Hoe voer je nou eigenlijk een goed klimaatgesprek? Het gesprek aangaan en anderen inspireren is immers heel belangrijk in het komen tot systeemverandering.


Hoe stem je je boodschap goed af? Welke types weerstand zijn er bij de ander te ontdekken? We gaan aan de slag met handige en beproefde gesprekstechnieken. Een workshop vol weetjes, nieuwe inzichten, humor en natuurlijk handelingsperspectief.

 

Gegeven door:

Tessa Kramer

Praktische informatie

Datum

Donderdag 8 december 2022

Investering

€ 247 excl. BTW
Incl. lunch & borrel

Tijdstip

Inloop + lunch | 12.00 – 13.00 uur 

Event | 13.00 – 17.00 uur 

Plenair & workshops

Duurzame borrel | 17.00 uur 

Locatie

Flint Theater

Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort

Ben je er bij?

Geniet van workshops, sprekers, netwerken en borrelen.