Wat kunnen we leren van de volgende generatie?

Ontdek het op 29 maart 2023 in Flint Theater, Amersfoort.

10.000+

Bezoekers gingen je voor

270+

Vaste leden

71+

Events georganiseerd

Een sfeerimpressie van ons vorige event

Inspiratie van de volgende generatie

Hoe denken de huidige twintigers en begin dertigers over de toekomst van organisaties? Zijn ze alleen maar kritisch, of komen ze ook met goede ideeën en initiatieven? En wat kan jij binnen jouw organisatie hiermee? Dat ontdek je tijdens dit event. 


We hebben gekozen voor jonge sprekers tijdens deze editie. Die je enerzijds meenemen in hun zorgen. En anderzijds in hun oplossingen. Wanneer je de tips en inzichten uit dit event toepast is organisatie meer toekomstgericht. Dit resulteert niet alleen in een positieve(re) impact op klimaat, dier & milieu. Ook zal je makkelijker talent kunnen aantrekken


Wat je van dit event kunt verwachten:


  • Dagvoorzitter Thijs Lindhout neemt je mee in de nieuwste fabels & feiten uit 'duurzaamheidsland'. Allemaal binnen het thema 'Next Generation'.
  • Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, neemt je mee in een denkwijze die voor systeemverandering binnen overheden en bedrijven kan zorgen.
  • Keuze uit 4 interactieve workshops over gedragsverandering, circulair bedrijfsafval, duurzame lifestyle tips en een MVO game.
  • Jouri Schoemaker, oprichter van Pieter Pot, vertelt het volledige verhaal over het succes van deze online verpakkingsvrije supermarkt. En over de ingrijpende verandering van eigenaarschap die nodig was om het concept door te zetten en richting financiële gezondheid te brengen.
  • Social Impact expert & student Deepshikha Dey neemt je mee in de mindset van de huidige generatie. 
  • Comedian Andries Tunru, o.a. bekend van Lingo, De Slimste Mens en de Realistische Kinderliedjes Medley, zal voor een hilarische afsluiter zorgen!
  • Netwerken met meer dan 300 MVO Managers, CR managers, directieleden en passievolle medewerkers over duurzaamheid.
  • Een energieke bijeenkomst. Verwacht geen saaie powerpoint presentaties. Wel inspiratie en motivatie. 
Event Nederland CO2 Neutraal

Het programma

Aniek Moonen (24) - de Jonge Klimaatbeweging

Aniek is 24 lentes jonge en voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Haar doel is generatiegerechtigheid en klimaatrechtvaardigheid. Vanuit haar functie voert ze interessante gesprekken met invloedrijke mensen uit het bedrijfsleven en de politiek.

Aniek zal je tijdens haar lezing inspireren om niet logisch te maken wat onlogisch is. Zodat je als organisatie geïnspireerd raakt om een positieve impact te hebben op klimaat, mens, dier en leefomgeving. Ze maakt het heel concreet door een methode met je te delen, die direct toepasbaar is, en zorgt voor systeemverandering binnen overheden en bedrijven.


Aniek zal je inspireren tot ACTIE. Zoals ze zelf zegt:


“Ik geloof niet in hoop, maar in moed en inzet. Hoop is passief, achterover leunen en denken dat het vanzelf goed komt verandert niets.”


Thijs Lindhout (34) - Duurzame updates

Als dagvoorzitter zal Thijs je meenemen in de belangrijkste updates uit duurzaamheidsland van de afgelopen tijd. Thijs is mede-oprichter van stichting Nederland CO2 Neutraal. 


Zijn missie is om organisaties uit te dagen om de transitie in te gaan naar een positieve impact organisatie. Volgens Thijs zijn dit organisaties waarbij focus op (en rapporteren over) mens, dier, natuur & milieu net zo belangrijk is als financiële doelen. Oftewel: behalve 'doing well' ook een focus op 'doing good'. 

Deepshikha Dey

Deepshikha Dey (21) - Solve Consulting 

Deepshikha Dey is de jongste persoon ooit geïnterviewd in De Duurzame Podcast. Dagelijks vraagt ze zichzelf af: "Wat kan ik zelf doen om deze wereld een klein beetje beter te maken?".

Naast haar master financiële economie werkt ze vrijwillig bij het studentenadviesbureau Solve Consulting. Hiermee adviseert ze non-profit organisaties bij het maken van sociale impact. 


Tijdens het event zal dagvoorzitter Thijs haar interviewen. Je ontdekt hoe Deepshikha (en daarmee een groot gedeelte van de volgende generatie) denkt over onze planeet, duurzaamheid en de toekomst.


Waar komt haar motivatie vandaan? Wat kun je als organisatie hiervan leren? En hoe zorg je ervoor dat talent zoals Deepshikha bij jouw organisatie wil komen werken? Daar kom je achter!

Workshops

Workshops

Interactie & beweging gegarandeerd

In het middengedeelte van het event kun je kiezen uit een aantal interactieve workshops. Omdat je tijdens de rest van het event al genoeg stilzit is onze belofte dat je bij de workshops in beweging komt. Netwerk met gelijkgestemden, speel een game of brainstorm over de vertaalslag naar je eigen organisatie. 


Je kunt kiezen uit workshops over o.a. gedragsverandering, circulair bedrijfsafval, duurzame lifestyle tips en een MVO game.

Jouri Schoemaker

Jouri Schoemaker (32) - Oprichter Pieter Pot

Jouri is hét voorbeeld dat de nieuwe generatie zich niet alleen bekommert over het probleem, maar ook in actie komt voor de oplossing! Jouri is oprichter van Pieter Pot. De online disruptieve verpakkingsvrije supermarkt. 


Mogelijk heb je ook in het nieuws gezien dat Pieter Pot in financieel zwaar weer verkeerde. Daarom neemt Jouri je tijdens het event mee in het eerlijke verhaal. Van de successen, zoals de meer dan 50.000 klanten die ze bedienen, tot aan de uitdagingen die zo'n disruptieve start-up die het compleet anders doet met zich meebrengt. 


Een unicum en een primeur dat Jouri dit verhaal komt vertellen! Bereid je voor op (letterlijk) een uniek kijkje in de keuken van deze veelbesproken start-up!

Andries Tunru (31) - Cabaretier

Na een middag vol met inspirerende sprekers en workshops kun je wel wat luchtigheid gebruiken. Daarom zal cabaretier Andries Tunru afsluiten met rake grappen. En dan hebben we het niet over gescripte grappen. Nee, Andries zal de middag afsluiten met improvisatie! Grappen over duurzaamheid, kan dat? Je komt er achter. Let wel op: hij zal input uit het publiek nodig hebben. Dus meedoen is gewenst ;)

Maak een keuze uit 1 van deze 4 workshops

Circulaire real-life game

Ga mee op safari op zoek naar de circulaire strategieën in jouw organisatie en leer spelenderwijs meer over circulariteit. Tijdens deze workshop kom je echt in beweging. Bespreek circulaire vraagstukken met concullega’s en laat je inspireren. Je ontdekt dat duurzaamheid leuk kan zijn.’


Gegeven door:

Sophie Wijnen

(De Duurzame Adviseurs)

Gedragsverandering

Gedragsverandering

Zonder verandering in ons gedrag, is het onmogelijk om duurzaamheid te bereiken. Maar hoe werkt gedragsverandering? En wat zijn de do’s en don'ts als je met duurzame doelstellingen aan de slag gaat?


Na het volgen van de workshop heb jij de handvatten om jezelf en anderen in beweging te brengen.


Gegeven door:

Bram Hulsenboom & Elisah Pals

Circulaire oplossing voor bedrijfsafval

Afval als grondstof. Een kreet die je op veel plekken hoort. Helaas vaak mooier dan het in de praktijk is. Toch is het mogelijk! Door vraag & aanbod van afval en grondstoffen met elkaar in contact te brengen ontstaat een circulaire wereld zonder (bedrijfs)afval. Ontdek hoe dit voor jouw organisatie kan in deze workshop!


Gegeven door:

Nanda Slikkerveer

(Seenons)

Duurzame life-style tips

Maartje is de founder van Happy Times Magazine. In 2020 kwam haar eerste boek ‘De Kracht van Teruggeven‘ uit. Als klimaatoptimist deelt ze over onderwerpen als; waarom is duurzaam leven zo belangrijk? En hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om duurzaam te leven? Met een lach weet Maartje je te inspireren!


Gegeven door:

Maartje Bregman

(Life of Maart)

Wat anderen over ons zeggen

Het is echt onwijs gaaf wat jullie hebben neergezet! Graag nog meer van dit :) 
Jorren - Studio Future Focus
Super goed georganiseerd, complimenten ook voor de gezonde snacks op de bar, alles voor duurzaamheid! :)
Emma Hafkamp - Praktijk LUX
Bedankt voor de inspirerende middag!
Mirjam Kiestra - Stayokay

Praktische informatie

Datum

Woensdag 29 maart 2023

Kosten

€ 247 excl. BTW

Tijdstip

Inloop + lunch | 12.00 – 13.00 uur 

Event | 13.00 – 17.00 uur 

Plenair & workshops

Duurzame borrel | 17.00 uur 

Locatie

Flint Theater

Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort

Let op! Energie gegarandeerd.

Wij houden niet van saaie events. Duurzaamheid = leuk. Dat is waar wij voor staan. Hoe meer energie je krijgt van onze events, hoe meer zin je hebt om keihard binnen je organisatie aan de slag te gaan met duurzaamheid. Dat is waar wij in geloven. Geloof jij hier ook in? Meld je dan nu aan!

Ben je er bij?

Geniet van workshops, sprekers, netwerken en borrelen.

Foto van event op 9 december - alle sprekers en medewerkers van stichting Nederland CO2 Neutraal

Het event begint over...

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden