Duurzame Zingeving

 

Dat is het thema op 27 juni 2023 in Flint Theater, Amersfoort

10.000+

Bezoekers gingen je voor

270+

Vaste leden

40+

Events georganiseerd

Wat hebben zingeving en duurzaamheid met elkaar te maken?

Hoe belangrijk is zingeving voor het succes van je organisatie?

Welke elementen zijn essentieel voor het geluk van je medewerkers?

Hoe kan je hiermee de strategie van je organisatie versterken?


Daar kom je achter tijdens dit event met als thema Duurzame Zingeving.


Wat je o.a. kunt verwachten:

 • Een mini-lezing van Thijs Lindhout over werkgeluk. Hij zal het thema inleiden met drie essentiële ingrediënten.
 • Janine Geijsen, oprichter van Spacebuzz, deelt hoe ze met haar ruimteschip 100 miljoen ambassadeurs voor de planeet aarde wil creëren.
 • Keuze uit 8 interactieve workshops. Over o.a. duurzaam gedrag, productief zijn in 21e eeuw, zingeving & zinvinding, sociaal ondernemerschap en meer!
 • Oprichter van YouBeDo, Michael van Loenen, deelt over het thema zingeving binnen zijn organisatie.
 • Inspirator, comedian en duurzame zingever Jaap Bressers sluit af met zijn adembenemende verhaal over mindset en zingeving.


Daarnaast staan de volgende extra's voor je klaar:

 • Maak een virtuele ruimtereis in de Spacebuzz. Dit ruimteschip staat op ons event!
 • Netwerk met meer dan 300 MVO Managers, CSR managers, directieleden en andere passievolle professionals over duurzaamheid.
 • Een energieke bijeenkomst. Verwacht geen saaie powerpoint presentaties. Wel inspiratie en motivatie. 

Meld je vóór 1 juni aan en geniet van onze actie om gratis een collega mee te nemen!

Het programma

Janine Geijsen - Directeur Spacebuzz

Janine heeft als doel om 100 miljoen ambassadeurs van de planeet Aarde te creëren. Dit door ze te inspireren met een uniek perspectief van hoe mooi en kwetsbaar onze planeet is. 


Klinkt als een mooie zin en misschien ook wat hoog over. We kunnen je echter vertellen: Janine maakt het waar! Door het maken van een virtuele ruimtereis in een huize ruimteschip kunnen kinderen schoolkinderen deze ervaring beleven.


De de Spacebuzz is ook heel erg populair bij bedrijven. Nadat je de aarde vanaf de ruimte hebt gezien kom je als een ander mens terug. Je relativeert dingen en beseft waar je het allemaal voor doet. 


Hoe werkt dit? En wat zou de toegevoegde waarde voor jouw bedrijf kunnen zijn? Daar kom je achter tijdens deze lezing!

Thijs Lindhout - Mini lezing werkgeluk

Als dagvoorzitter zal Thijs niet alleen je host zijn tijdens deze middag. Ook zal hij, geheel in het thema duurzame zingeving, een korte lezing over werkgeluk houden. 


Het zijn namelijk drie elementen die essentieel zijn voor het ervaren van 'geluk' in je werk. En tevens ook in je privéleven.


Wat deze drie elementen zijn, hoe dit je kan inspireren voor je eigen (werk)leven en wat de link is met het thema, dat ontdek je tijdens zijn interactieve opening.

Michael van Loenen

Michael van Loenen - Founder YouBeDo

Over duurzame zingeving gesproken... heb je wel eens gehoord van de online boekenwinkel YouBeDo? Gelukkig nu wel! Deze webshop heeft hetzelfde gemak als de bekendere online boekenwinkels. Alleen is er één groot verschil. YouBeDo is missiegedreven.


Per bestelling zijn ze transparant over hoeveel (over)winst ze maken en mag jij bepalen aan welk goede doel je dit bedrag weg wilt geven. Dus voortaan als je een boek online bestelt, doe het via YouBeDo!


Michael deelt hoe 'zingeving' de rode draad speelt in zijn bedrijf en zal je inspireren hoe ook jouw bedrijf een zinvoller bestaan kan leiden. 


Workshops

Workshops - Interactie & beweging gegarandeerd

In het middengedeelte van het event kun je kiezen uit een aantal interactieve workshops. Omdat je tijdens de rest van het event al genoeg stilzit is onze belofte dat je bij de workshops in beweging komt. Netwerk met gelijkgestemden, speel een game of brainstorm over de vertaalslag naar je eigen organisatie. 


Je kunt kiezen uit workshops over o.a. gedragsverandering, zingeving, duurzame lifestyle tips, een circulaire real life game, sociaal ondernemerschap en meer. 

Spacebuzz - Ruimteschip!

Het hele event staat deze Spacebuzz op het podium. Dit is het toestel dat langs de Nederlandse basisscholen reist om kinderen een onvergetelijke ervaring te geven.


Als hart van een 6-weeks lesprogramma over de ruimtevaart gaan groep 6, 7 en 8 leerlingen dit ruimteschip in. Met bewegende stoelen en VR brillen maken ze een echte ruimtereis mee. 


Staat dit toestal dan stil op ons event? Nee! Uiteraard kan ook jij een ruimtereis maken! Wanneer je een vrijwillige donatie doet dan is je ruimtereis zeker. Anders kun je op basis van beschikbaarheid je aanmelden.

Jaap Bressers - Carlos Momentjes

Jaap is professioneel spreker over mindset en geluk. In 2004 liep hij na een duik in zee een hoge dwarslaesie op. Na een zware revalidatieperiode besloot hij om het roer in zijn leven radicaal om te gooien. Zijn ongeluk deed hem namelijk realiseren wat hij wél en niet wil uit het leven. Jaap koos voor zingeving. 


Tijdens ons event zal Jaap je raken. Hoe ga je zelf om met tegenslagen in het leven? Hoe kun je betekenis en zingeving in je leven vinden? En wat heeft dit met duurzaamheid te maken? Jaap neemt je mee op een emotionele en inspirerende rollercoaster. Wees hier bij!


Maak een keuze uit 1 van deze 8 workshops

Circulaire real-life game

Ga mee op safari op zoek naar de circulaire strategieën in jouw organisatie en leer spelenderwijs meer over circulariteit. Tijdens deze workshop kom je echt in beweging. Bespreek circulaire vraagstukken met concullega’s en laat je inspireren. Je ontdekt dat duurzaamheid leuk kan zijn.’


Gegeven door:

Sophie Wijnen

(De Duurzame Adviseurs)

Duurzaam gedrag

Start with why. Kernwaarden. Een visie. We zoeken naar houvast, alleen blijven collega’s zeggen “what’s in it for me”. Het is dus tijd om ‘waarom doen we de dingen die we doen’ te gaan benaderen vanuit gedrag.


In deze workshop leer je over gedrag(sverandering), gewoontes, over straffen en belonen en hoe ideeën zich verspreiden.


Gegeven door:

Etienne Kreutzer

Productief in de    21e eeuw

Hoe bereik je in 100 dagen meer dan anderen in een heel jaar zonder stress en burn-outs?


Ontdek waar de meeste mensen de fout in gaan en hoe je dit zelf slimmer doet.


Stop met overleven en start met leven.


Gegeven door:

William Hummel

(Recharge360 - auteur van 100 days of excellence)

Duurzame life-style tips

Maartje is de founder van Happy Times Magazine. In 2020 kwam haar eerste boek ‘De Kracht van Teruggeven‘ uit. Als klimaatoptimist deelt ze over onderwerpen als; waarom is duurzaam leven zo belangrijk? En hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om duurzaam te leven? Met een lach weet Maartje je te inspireren!


Gegeven door:

Maartje Bregman

(Life of Maart)

Zingeving en zinvinding

Wat is zingeving en waarom is het belangrijk in deze tijd?


Een workshop over zingeving en zinvinding in werk helpt je om meer bewustwording hierin te ontwikkelen en hoe je ze in jouw (werk)leven kunt integreren.


Ontdek in deze workshop antwoord op vragen: Hoe wil ik van betekenis zijn in mijn leven en hoe ga ik daar middels werk vorm aan geven? Hoe kunnen mijn drijfveren mij daarbij ondersteunen?


Gegeven door:

Steven Cornelissen (Bureau Cornelissen)

Sociaal ondernemerschap

Hoe kan het zo zijn dat we, na honderd-duizenden jaren van menselijke ontwikkeling, nog steeds niet in staat zijn om een balans te creëren in de wereld? Hoe kunnen we de overvloed met elkaar delen?


Deze vragen waren reden voor Michael om YouBeDo op te richten. Behalve zijn lezing op het grote podium zal hij een workshop verzorgen waarin hij het geheime recept van YouBeDo met je deelt.


Gegeven door:

Michael van Loenen

(YouBeDo.com)

Verbreed je blik op talent

Hoe zorg jij ervoor dat je de juiste werknemers binnenhaalt én dat ze willen blijven? In deze workshop ontdek je wat diversiteit- en inclusiebeleid kan betekenen voor duurzaam werkgeverschap en je employer brand.


We verkennen de werking van ons brein en hoe dat bijdraagt aan onze blik op kwaliteit en talent. Met nieuwe inzichten en concrete tools zetten we de stap naar een andere manier van werven en selecteren.


Gegeven door:

Thessa Bos

(Freelance)

Workshop Klimaatgesprek

Klimaatgesprekken

Je wilt je organisatie net zo enthousiast krijgen als jijzelf. Maar hoe doe je dat? Hoe voer je een goed klimaatgesprek? Hoe stem je je boodschap goed af?


Tijdens deze workshop ga je aan de slag met gesprekstechnieken. Een workshop vol weetjes, nieuwe inzichten, humor en inspiratie tot actie!

 

Gegeven door:

Tessa Kramer

Een sfeerimpressie van ons vorige event

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 27 juni 2023

Kosten

€ 247 excl. BTW

Tijdstip

Inloop + lunch | 12.00 – 13.00 uur 

Event | 13.00 – 17.00 uur 

Plenair & workshops

Duurzame borrel | 17.00 uur 

Locatie

Flint Theater

Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort

Let op! Energie gegarandeerd.

Wij houden niet van saaie events. Duurzaamheid = leuk. Dat is waar wij voor staan. Hoe meer energie je krijgt van onze events, hoe meer zin je hebt om keihard binnen je organisatie aan de slag te gaan met duurzaamheid. Dat is waar wij in geloven. Geloof jij hier ook in? Meld je dan nu aan!

Maak je keuze

Kennismaakticket

Voor de new-birds!

€ 47,-
Wanneer je nog nooit bij een event van ons aanwezig bent geweest kun je voor kostprijs met ons kennismaken.


 •  Toegang tot het event.
 •  Ontvangst om 12:00 uur met vegetarische lunch.
 •  Geniet van alle sprekers in de comfortabele stoelen van Flint Theater Amersfoort.
 •  Kies een workshop naar keuze!
 •  Netwerk met gelijkgestemden. 
 •  Je betaalt enkel de kosten voor je hapjes en drankjes a € 47,- 

Los event ticket

+ Gratis ticket voor early-birds!

€ 247,-

Bestel je vóór 1 juni een ticket voor het event? Dan ontvang je een 2e ticket gratis! Geniet samen van:


 •  Toegang tot het event.
 •  Ontvangst om 12:00 uur met vegetarische lunch.
 •  Geniet van alle sprekers in de comfortabele stoelen van Flint Theater Amersfoort.
 •  Kies een workshop naar keuze!
 •  Netwerk met gelijkgestemden. 
 •  Gratis 2e ticket indien je bestelt vóór 1 juni 2023. 

Lidmaatschap

Een positieve impact bird!

€ 1.247,-

Wanneer je kiest voor een jaarlidmaatschap geniet je van:


 •  3 events per jaar
 •  Tijdens de ochtend een exclusief ledengedeelte met workshops, netwerken en persoonlijke aandacht.
 •  Voldoen aan de 3.D.1 eis van de CO2-Prestatieladder
 •  Een extra event alleen voor leden
 •  Onderdeel van een inspirerende community. Zet stappen naar een positieve impact organisatie.
 •  Aan alle events deelname met twee collega's!!

Wat anderen over ons zeggen

Het is echt onwijs gaaf wat jullie hebben neergezet! Graag nog meer van dit :) 
Jorren - Studio Future Focus
Super goed georganiseerd, complimenten ook voor de gezonde snacks op de bar, alles voor duurzaamheid! :)
Emma Hafkamp - Praktijk LUX
Bedankt voor de inspirerende middag!
Mirjam Kiestra - Stayokay

Ben je er bij?

Geniet van workshops, sprekers, netwerken en borrelen.

Ja ik ga voor inspiratie!
Foto van event op 9 december - alle sprekers en medewerkers van stichting Nederland CO2 Neutraal

De 1+1 early-bird actie is geldig tot 1 juni...

00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden
JA ik claim NU mijn ticket!