Event stichting Nederland CO2 Neutraal

29 maart 2022 | Maak stappen naar een 'doing good' organisatie.

31.410+

Bezoekers gingen je voor

250+

Vaste leden

71+

Events georganiseerd

Een sfeerimpressie van ons vorige event

Hoe ziet onze toekomst er nou eigenlijk uit? Dat is de vraag die wij onszelf constant stellen. 

Klimaatverandering heeft invloed deze toekomt, maar er zijn ook enorm mooie initiatieven opgestart die deze toekomst kunnen beschermen! Ben jij benieuwd wat de toekomst en de volgende generatie brengt?


Antwoorden op deze vragen ontdek je tijdens ons volgende event. Wat je van dit event kunt verwachten:


  • Dagvoorzitter Thijs neemt je mee in de nieuwste fabels & feiten uit 'duurzaamheidsland'. Allemaal binnen het thema van de dag.
  • We leggen de link naar duurzaamheid en de toekomst. Aniek Moonen van de Jonge Klimaatbeweging komt ons hierover vertellen. 
  • Ook staat Francis Zoet op het podium, zij komt ons alles vertellen over haar bedrijf The Great Bubble Barrier. 
  • Behalve inspiratie vanaf het podium, wordt je ook geïnspireerd door de mede-deelnemers. Meer dan 300 mensen zullen aanwezig zijn op dit event. Allen met een duurzame functie binnen hun bedrijf. 
  • De uitgebreide borrel achteraf biedt genoeg gelegenheid om met deze mensen van gedachten te wisselen, van elkaar te leren en te netwerken. 
  • Last but not least: op onze events beloven we ENERGIE. Wij vinden dat duurzaamheid LEUK moet zijn. Heb je behoefte aan een saai congres met 'powerpoint sprekers'? Dan moet je niet bij ons zijn. Wil je op een energieke en leuke manier geïnspireerd raken om nog meer stappen te zetten richting duurzaamheid binnen je bedrijf? Dan nodigen we je van harte uit op ons event.
Het is echt onwijs gaaf wat jullie hebben neergezet! Graag nog meer van dit :) 
Jorren - Studio Future Focus
Super goed georganiseerd, complimenten ook voor de gezonde snacks op de bar, alles voor duurzaamheid! :)
Emma Hafkamp - Praktijk LUX
Bedankt voor de inspirerende middag!
Mirjam Kiestra - Stayokay

Praktische informatie

Woensdag 29 maart 2023

Kosten

€ 247 excl. BTW

Inloop + lunch | 12.00 – 13.00 uur 

Event | 13.00 – 17.00 uur 

Plenair & workshops

Duurzame borrel | 17.00 uur 

Flint Theater

Coninckstraat 60, 3811 WK Amersfoort

Wij houden niet van saaie events. Duurzaamheid = leuk. Dat is waar wij voor staan. Hoe meer energie je krijgt van onze events, hoe meer zin je hebt om keihard binnen je organisatie aan de slag te gaan met duurzaamheid. Dat is waar wij in geloven. Klinkt dit al muziek in de oren? Wees er dan bij!

Ben je er bij?

Maak een keuze uit 1 van deze 8 workshops

MVO Circulaire real-life game

Ga mee op safari op zoek naar de circulaire strategieën in jouw organisatie en leer spelenderwijs meer over circulariteit. Tijdens deze workshop kom je echt in beweging. Bespreek circulaire vraagstukken met concullega’s en laat je inspireren. Je ontdekt dat duurzaamheid leuk kan zijn.’


Gegeven door:

Sophie Wijnen

(De Duurzame Adviseurs)

Gedragsverandering

Hoe creëer je een 'duurzame' organisatiecultuur? Dat is waar deze workshop over gaat.


Gegeven door:

Bram Hulsenboom

Circulaire 
Berdijfsafval

Afval als grondstof. Een kreet die je op veel plekken hoort. Helaas vaak mooier dan het in de praktijk is. Toch is het mogelijk! Door vraag & aanbod van afval en grondstoffen met elkaar in contact te brengen ontstaat een circulaire wereld zonder (bedrijfs)afval. Ontdek hoe dit voor jouw organisatie kan in deze workshop!


Gegeven door:

Nanda Slikkerveer

(Seenons)

Duurzame life-style tips

Maartje is de founder van Happy Times Magazine. In 2020 kwam haar eerste boek ‘De Kracht van Teruggeven‘ uit. Als klimaatoptimist deelt ze over onderwerpen als; waarom is duurzaam leven zo belangrijk? En hoe kunnen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren om duurzaam te leven, met een lach?


Hoe duurzaam zijn de keuzes die je maakt in je privéleven? Maartje Bregman, auteur van 'De Kracht van Teruggeven', neemt je mee in hoe je duurzame keuzes kunt maken: van kleding en afval tot voeding en cosmetica.


Gegeven door:

Maartje Bregman

(Life of Maart)

De volgende stap: MVO en de SDG's

SDG Spel
(LEDEN ONLY)

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties kunnen gezien worden als de werelddoelen voor een betere wereld in 2030. Steeds meer organisaties werken aan deze doelen en rapporteren over hun bijdrage. Ontdek tijdens deze workshop welke van de 17 SDG's het beste bij jouw organisatie passen.


Gegeven door:

Harriet van Asperen

Energiemonitoring

(LEDEN ONLY)  

Met de huidige energieprijzen (en uiteraard de opwarming van de aarde) is energiemanagement belangrijker dan ooit. Tijdens deze workshop ga je aan de slag met het voorspellen, managen en inzichtelijk maken van je energieverbruik. De ideale basis om te kunnen reduceren en optimaliseren.


Gegeven door:

Siem Simonis

(Censo.live)

dynamisch laden

Dynamisch laden
(LEDEN ONLY)

Gegeven door:

Bas Gerzon van EV-Wise

Klimaatgesprekken
(LEDEN ONLY)

De workshop klimaatpsychologie en klimaatgesprekken gaat in op de psychologische processen rondom gedragsverandering en geeft inzicht in elementen die je in je voordeel kunt gebruiken in je gesprek richting anderen in je (professionele) omgeving. Als koploper op gebied van klimaat en duurzaamheid in het algemeen, herken je misschien wel dat soms in je omgeving gesprekken over klimaatvriendelijke keuzes niet altijd soepel verlopen. Vaak weet je al wat meer, leef je al wat bewuster en kan de ander zich daardoor snel aangesproken voelen op het eigen gedrag. 


Hoe voer je nou eigenlijk een goed klimaatgesprek? Zonder de ander de maat te nemen of een ongemakkelijk gevoel te geven? Het gesprek aangaan en anderen inspireren is immers heel erg belangrijk in het komen tot systeemverandering. Hoe stem je je boodschap goed af op wie je voor je hebt? Welke types weerstand zijn er eigenlijk bij de ander te ontdekken? We gaan aan de slag met handige en beproefde gesprekstechnieken en vooral gaan we met elkaar in gesprek. Een workshop vol weetjes, nieuwe inzichten, humor en natuurlijk handelingsperspectief. 


Gegeven door:

Tessa Kramer

Op het podium

Aniek Moonen - De Jonge Klimaatbeweging

“Ik zag de gevolgen van klimaatverandering met eigen ogen en besefte dat dit nog maar het begin is als we niet nú handelen.”

Francis Zoet - The Great Bubble Barrier

‘We gaan de hoeveelheid plastic in rivieren structureel verminderen’

Jouri Schoumaker - Pieter Pot

"Wij zijn het allereerste bedrijf ter wereld dat met een volledig circulair verpakkingsmodel werkt. Dat betekent dat wij ook de eerste zijn die het rendabel moeten maken"

Over stichting Nederland CO2 Neutraal

Steeds meer organisaties zien de noodzaak van duurzaam en verantwoord ondernemen in. Stichting Nederland CO2 Neutraal stimuleert en ondersteunt hen om uit te groeien tot een klimaat neutrale onderneming: schoner en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, met respect voor mens en milieu.


Elk kwartaal organiseren we een uniek event voor organisaties die actief aan de slag willen met CO2-reductie en duurzaam ondernemen.


Inmiddels telt onze stichting meer dan 250 enthousiaste bedrijven die als lid vier keer per jaar mogen deelnemen aan onze waardevolle workshops en inspiratie mogen opdoen tijdens het plenaire event. 


Interesse? Je bent van harte welkom om met ons kennis te maken!

Gepassioneerde adviseurs!

"Een jonge, frisse club, maar toch zeer ervaren in de materie. De medewerkers van Nederland CO2 Neutraal brengen de informatie op een energieke manier over."

Vincent van de Kraats -                                    Klaver Giant Groep

Altijd een geslaagde bijeenkomt!

"Weer een enthousiasmerend event met inspirerende en spraakmakende sprekers! Complimenten & bedankt."


Marcel Splinter -                               Brainworm

Inspirerende sprekers! 

 "Altijd inspirerende sprekers met leuke en nieuwe invalshoeken!"Jan Verbeek -                                                  BP Nederland

Foto van event op 9 december - alle sprekers en medewerkers van stichting Nederland CO2 Neutraal